این دو سازه در نگاه اول تشابه بسیار زیادی به هم دارند، و در هر دو از انواع مختلف شیشه، پروفیل و چسب و لاستیک آبندی استفاده می شود. اما در عمل از بسیاری جهات تفاوت هایی باهم دارند و ساختار کلی این دو سازه در اجرا کاملا با هم متفاوت می باشد
یکی از مهمترین تفاوت ها استفاده از پروفیل آهنی در نسل قدیم و پروفیل آلومینیومی در نسل جدید است، اگرچه نمای فریم لس قدیمی هزینه اجرای کمتری نسبت به نسل جدید دارد اما به دلیل استحکام بالای آلومینیوم و ساختار بهینه پروفیل ها، تنوع بیشتر و محدودیت بسیار کمتری در اجرا دارد.
تفاوت عمده دیگر بین این دو قابلیت استفاده از شیشه با ابعاد بزرگتر در نسل جدید می باشد برخلاف نسل قدیم که محدودیت زیادی در مودول بندی شیشه ها دارد. سازه کرتین وال نسل جدید به دلیل قابلیت استفاده از شیشه های چند جداره و لاستیک کشی مناسب عایق بسیار خوب و .. مصرف سوخت می باشد.
نمای کرتین وال آلومینیومی انواع مختلفی دارد اما پیکر بندی کلی همه آنها یکسان می باشد که در پست های قبل در مورد آن صحبت کردیم.
نمای کرتین وال فیس کپ: در سیستم فیس کپ، شیشه مستقیما بر روی استراکچر لامل قرار می گیرد و درپوش های نگهدارنده از بیرون شیشه را روی لامل فیکس می کند. لاستیک های EPDM استفاده شده در این سیستم شیشه ها را در محل های اتصال کاملا هوابندی و آب بندی می نماید. در اجرای نمای شیشه ای که خطوط آن ها به صورت نمایان طراحی شده از سیستم درپوش دار استفاده می شود که خود به دو بخش نیمه درپوش دار (افقی یا عمودی) و درپوش دار کامل (افقی و عمودی) تقسیم می شود.
نمای کرتین وال فریم لس: در این سیستم به غیر از سازه آلومینیومی شیشه با یک قاب آلومینیومی دیگر به زیرسازی وصل می شود.
نمای کرتین وال یو چنل: این سیستم عموما به عنوان یکی از سیستم های سبک و مقرون به صرف شناخته شده که به لحاظ فنی ، اجرای آن در ساختمان های با ارتفاع بالا توصیه نمی شود و با توجه به نوع اتصال شیشه و میزان تحمل بار در این سیتم ابعاد مدول ها می بایست به صورت محدود و حدالامکان با ارتفاع کم در نظر گرفته شود.
اما در نمای فریم لس آهنی:
ابتدا سطح نما توسط پروفیل های فلزی ۴۰*۴۰ یا 50*50 سانتی متری شبکه بندی گردیده و سپس فریم نما در داخل این شبکه ها قرار می گیرد. وجود لاستیک های هوابندی و آب بندی در اطراف فریم و شیشه باعث گردیده سطح نما کاملاً ایزوله گردد. از مزیت های سیستم های فریم لس ظرافت دید فریم نگهدارنده شیشه از خارج و همچنین امکان بهره گیری از باز شو مخفی در نما می باشد. این فریم هم به صورت باز شو و هم به صورت فیکس قابل اجرا می باشد.
شیشه هایی که در نمای کرتین وال و نمای فریم لس آهنی به کار می رود انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- شیشه سکوریت: در شیشه سکوریت هنگام شکست، شیشه ها به تکهها و ذرات کوچک و ریزی تبدیل میشود که فاقد لبههای تیز و خطرناک بوده و بیضرر میباشد.
- شیشه لمینیت: در فرآیند لمینیت میان دو یا چند لایه شیشه میان لایههای پلیمری قرار گرفته و کل مجموعه تحت فشار و حرارت به صورت دائمی یکپارچه می شوند. مهمترین ویژگی شیشههای لمینیت الگوی شکست آنهاست. شیشهها در اثر ضربه میشکنند اما تکههای شکسته به میان لایه چسبیده و شیشه یکپارچگی خود را حفظ مینماید.
- شیشه دو جداره: شیشه دوجداره و یا چند جداره شامل دو یا چند لایه شیشه است که به طور موازی در فواصل مساوی ازیکدیگر قرار می گیرند و توسط اسپیسر از هم جدا می شوند. در فضای بین شیشه ها از گاز آرگون یا کریپتون با فشاری تقریباً معادل هوای خارج وجود دارد. در حقیقت همین فضای مملو از هوا اساس تشکیل شیشه دوجداره (عایق) می باشد.
- شیشه تک جداره
- شیشه ساده یا رنگی
- شیشه رفلکس یا معمولی
شیشه ها از لحاظ ابعاد متفاوت هستند و بر اساس کاربری پروژه می توان از سایزهای مختلفی استفاده کرد مانند: ۶ و ۶ میلیمتر، ۶ و ۸ میلیمتر و…
در نهایت برای انتخاب یکی از نماهای شیشه با توجه به نوع کاربری و میزان بودجه ای که برای نمای ساختمان خود انتخاب کرده اید می توانید تصمیم گیری کنید که کدام نوع نمای شیشه مناسب پروژه شما است. از طرفی نمای فریم لس به دلیل مقرون به صرفه بودن مناسب است و از طرفی هم نمای کرتین وال به علت مقاومت بیشتر می تواند گزینه خوبی باشد.
تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس
نمای کرتین وال به تعریفی ساده ترکیبی از پروفیل های آلومینیومی موسوم به ” لامل” و متریال های نمای خشک(عموما شیشه) می باشد.در نمای کرتین وال از لامل ها برای مدول بندی خارجی سطح نما و از شیشه های دو یا چند جداره برای پر کردن فضای خالی بین این مدول بندی ها استفاده می کنیم.
نمای کرتین وال امروزه به روش های متفاوتی قابل اجرا میباشند که هرکدام از نظر ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند.اما از پرکاربردترین این سیستم های می توان به سیستم های کرتین وال فیس کپ و کرتین وال فریم لس اشاره کرد.برای آشنایی با تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس لازم است ابتدا با روش اجرای آنها آشنا شوید.
انواع نمای کرتین وال
تقاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس
نمای کرتین وال فیس کپ
اجرای نمای کرتین وال تا مرحله مدول بندی نما در همه سیستم ها یکسان است و عمده تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و فریم لس که منجر به تغییر شکل ظاهری نمای خارجی پروژه شما می گردد در نصب شیشه ها می باشد.این تفاوت ناشی از روش های فیکس کردن شیشه و با ثابت نگه داشتن آن بر روی نمای می باشد.
در نمای کرتین وال فیس کپ نصب شیشه های از قسمت بیرونی ساختمان صورت میگیرد بدین ترتیب که شیشه های دو جداره شده بر روی محل مخصوص در لامل های که اصطلاحا ” دماغه لامل” نامیده می شود قرار میگیرند.سپس از پروفیل های آلومینیومی موسوم به ” نگهدارنده” و اتصال این پروفیل ها به دماغه لامل برای تثبیت شیشه و از درپوشش های آنادایز شده برای کاور کردن نگه دارنده ها استفاده می شود.
این پروفیل های نگه دارنده که عرض آنها 5 سانتی متر می باشد در اطراف هر مدول قابل رویت هستند.اسم این سیستم ( فیس کپ ) نیز برگرفته از همین ظاهر تمام شده می باشد